DailyFX.gr
Οικονομικά Νέα - Τεχνική Ανάλυση Αγοράς
Λίγα λόγια για εμένα
Το επίσημο blog του DailyFX στην Ελλάδα. Το DailyFX είναι το κορυφαίο site που χρησιμοποιούν οι traders ανά τον κόσμο από το οποίο ενημερώνονται για τα νέα της αγοράς και παρακολουθούν τεχνικές αναλύσεις πιστοποιημένων τεχνικών αναλυτών. Παράλληλα οι εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν πρόσβαση σε αυτοματοποιημένα σήματα εισόδου και εξόδου από την αγορά.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


489 αναγνώστες
Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015
13:35

Το αυστραλιανό δολάριο χάνει σημαντικό έδαφος εξαιτίας αφενός μεν της ανόδου του δολαρίου, αφετέρου δε της πτώσης των τιμών του χρυσού. Δε πρέπει να ξεχνάμε πως ακόμα η Αυστραλία παρέχει υψηλότερα επιτόκια (2,00%) σε σχέση με τις ΗΠΑ (0,50%). Παράλληλα δεν αναμένουμε ούτε από τη Fed (Federal Reserve System) αλλά ούτε και από την RBA (Reserve Bank of Australia) να πραγματοποιήσουν κάποια αλλαγή στα επιτόκιά τους, τουλάχιστον για του δυο πρώτους μήνες της νέας χρονιάς. Αυτό σε συνάρτηση με τα καλά οικονομικά στοιχεία που ανακοινώνονται για την Αυστραλιανή οικονομία, θεωρούμε ότι θα έχει θετική επίδραση για το Aussie (AUD/USD).

Όσο αναφορά τη τεχνική εικόνα της ισοτιμίας, η στήριξη του 0,7100 θα μπορούσε να αποτελέσει μεσοπρόθεσμο πυθμένα και να οδηγήσει το ζεύγος αρκετά υψηλότερα. Σε αυτό το επίπεδο συγκεντρώνονται η ανοδική γραμμή τάσης (όπως φαίνεται στο ημερήσιο γράφημα), το 76,4% ποσοστό διόρθωσης Fibonacci (της ανοδικής κίνησης του 0,7020 μέχρι το 0,7380 καθώς και προηγούμενα υψηλά/χαμηλά.

Περνώντας στο βραχυχρόνιο ορίζοντα και παρατηρώντας το ωριαίο διάγραμμα, θα δούμε ότι στο 0,7100 η ισοτιμία προσέγγισε το κάτω μέρος του βραχυπρόθεσμου πτωτικού καναλιού, καθώς επίσης εκεί ολοκληρώνονται τρία ίσα πτωτικά κύματα. Μια στρατηγική που θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε θα ήταν να περιμένουμε κάποιο σχηματισμό αντιστροφής στο βραχυχρόνιο ορίζοντα, όπως για παράδειγμα τη διαμόρφωση διπλού πυθμένα για να τοποθετηθούμε. Ο μεσοπρόθεσμος στόχος για την ισοτιμία, αν επιβεβαιωθεί το σενάριο, είναι η περιοχή του 0,7360. 

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
Δεν έχει αξιολογηθεί

 Εκτύπωση
152 αναγνώστες
Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015
14:33

Λίγες ώρες απομένουν από τις σημαντικές ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στις 14:45 και 15:30. Η πρόσφατη κίνηση του EUR/USD, πτώση της τάξεως του 8% τις τελευταίες έξι εβδομάδες, υποδεικνύει τη προσδοκία των επενδυτών για μια επιθετική κίνηση από μεριά της ΕΚΤ. Παρά τις δηλώσεις σχετικά με τη νομισματική πολιτική, το τελευταίο διάστημα, από αξιωματούχους της ΕΚΤ αλλά και τον ίδιο τον Mario Draghi, υπάρχει αρκετή αβεβαιότητα.

Εξετάζοντας τα μακροοικονομικά στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί από τη συνεδρίαση της ΕΚΤ τον Οκτώβρη μέχρι και σήμερα, προς έκπληξη πολλών, θα παρατηρήσουμε ότι έχει σημειωθεί βελτίωση στην οικονομία της Ευρωζώνης και κυρίως της Γερμανίας. Πιο συγκεκριμένα, υπήρξε βελτίωση στον τομέα της απασχόλησης, επιτάχυνση της βιομηχανικής δραστηριότητας και της αντίστοιχης των υπηρεσιών καθώς και οριακή άνοδο των τιμών καταναλωτή. Βέβαια ο πληθωρισμός ακόμα βρίσκεται πολύ μακριά από το στόχο του 2% και όπως έχει δεσμευτεί ο ίδιος ο Mario Draghi,η ΕΚΤ θα κάνει ότι απαιτείται για να επιστρέψει τον πληθωρισμό πάνω από το 2%, όσο το δυνατό συντομότερα.

Θεωρούμε ότι η ΕΚΤ θα αποφύγει τις επιθετικές κινήσεις και θα προχωρήσει σε μια μείωση του βασικού επιτοκίου κατά 0,1 με 0,2% και επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης για μετά τον Σεπτέμβρη του 2016. Αν όντως η ΕΚΤ αρκεστεί σε αυτά τα μέτρα τότε είναι πιθανό να δούμε το ευρωδολάριο να χάνει με την ανακοίνωση των επιτοκίων κοντά 80 με 100pips αλλά γρήγορα να σταθεροποιείται ενόψει της ομιλίας του Draghi και μετά να κινείται ακόμα και ανοδικά αφού η αγορά έχει προεξοφλήσει πιο επιθετικά μέτρα.

Η πιο επιθετική πρωτοβουλία θα ήταν η μείωση των επιτοκίων, η χρονική επέκταση και αύξηση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης και η διεύρυνση του τύπου ομολόγων που αγοράζει η ΕΚΤ. Σε μια τέτοια περίπτωση θα μπορούσαμε να δούμε το ευρωδολάριο να χάνει αρχικά 80 με 100pips με την ανακοίνωση των επιτοκίων, να σταθεροποιείται μέχρι τη συνέντευξη τύπου και μετά να σημειώνει νέα πτώση αντίστοιχου μεγέθους με τη πρώτη.

Τηρούμε στάση αναμονής με τις όποιες τοποθετήσεις να δοκιμάζονται μόνο σε σημαντικά επίπεδα που απέχουν τουλάχιστον 120pips από αυτά αμέσως πριν την ανακοίνωση. 

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
78 αναγνώστες
Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015
16:18

Το καναδέζικο δολάριο έχει φτάσει μια ανάσα από το να καταγράψει υψηλά έντεκα ετών. Ξεκινώντας από τα θεμελιώδη στοιχεία η πρόσφατη άνοδος άνω του 2% του πετρελαίου οδήγησε το καναδέζικο δολάριο υψηλότερα σε σχέση με το δολάριο Αμερικής. Υπάρχει άμεση συσχέτιση μεταξύ της πορείας του πετρελαίου και της κίνησης του νομίσματος. Η σημερινή ανακοίνωση για τα Αποθέματα Πετρελαίου σίγουρα θα επηρεάσουν βραχυπρόθεσμα την ισοτιμία του USD/CAD. Πολύ οικονομολόγοι παρατηρούν τη διαφορά επιτοκίου μεταξύ των 2ετών ομολόγων των δύο χωρών, η οποία είναι πολύ κοντά να καταγράψει νέα υψηλά. Μια ισχυρή αύξηση στη διαφορά των επιτοκίων και μια υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου θα οδηγούσε την ισοτιμία να καταγράψει υψηλά έντεκα ετών.

Τεχνικά η εικόνα είναι πιο ξεκάθαρη, με την ισοτιμία να έχει προσεγγίσει σημαντικές αντιστάσεις, όπως διακρίνονται στο μηνιαίο διάγραμμα. Επίσης στην ίδια περιοχή βρίσκεται και το 61,8% ποσοστό διόρθωσης Fibonacci από τα ιστορικά υψηλά μέχρι τα ιστορικά χαμηλά.

Περνώντας στο εβδομαδιαίο διάγραμμα και αν θεωρήσουμε πως η ισοτιμία δε θα ξεπεράσει το 1,3457 μέχρι το τέλος της εβδομάδας, θα διαμορφωθεί σχηματισμός διπλής κορυφής. Τον σχηματισμό αυτόν τον επιβεβαιώνει και ο RSI πραγματοποιώντας αρνητική διαφοροποίηση.

Τέλος, στο ημερήσιο διάγραμμα έχει ήδη διαμορφωθεί σχηματισμός διπλής κορυφής με όλες τις προϋποθέσεις να πληρούνται. Για μεγαλύτερη επιβεβαίωση θα περιμένουμε και το κλείσιμο της εβδομάδας και εφ’ όσον δεν έχουν ξεπεραστεί οι αντιστάσεις θα έχουμε ξεκάθαρο τεχνικό σήμαγια να τοποθετηθούμε υπέρ μιας ενδεχόμενης πτωτικής κίνησης με την αναλογία ρίσκου απόδοσης να ξεπερνά το 1 προς 2. 

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
26 αναγνώστες
Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015
15:54

Ο διοικητής της RBA (Reserve Bank of Australia) κ. Stevens στην ομιλία του δεν εξέπληξε με τις δηλώσεις του. Σημείωσε ότι ο πληθωρισμός δεν αποτελεί πρόβλημα για αύξηση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης από τη πλευρά της RBA. Επιπλέον θεωρεί πολύ πιθανό να υπάρξει αύξηση των επιτοκίων από τη Fed (Federal Reserve System) ακόμα και τον επόμενο μήνα. Τέλος αναμένει πως τα επιτόκια σε παγκόσμιο επίπεδο θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα για όλη τη διάρκεια της δεκαετίας.

 

Όσο αναφορά το αυστραλιανό δολάριο, κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του κ. Stevens δέχθηκε περιορισμένες πιέσεις που ήδη αυτή την ώρα τις έχει καλύψει. Αναλύοντας λίγο τη διαγραμματική πορεία του αυστραλιανού δολαρίου, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση υποχώρησε περισσότερο από κάθε άλλο βασικό νόμισμα σε σχέση με το δολάριο. Παρατηρώντας όμως το ημερήσιο διάγραμμα, υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να δούμε το aussie να κινείται προς την αντίσταση του 0,7260 και να επιχειρεί μια ανοδική διάσπαση. Σε μια επιτυχημένη τέτοια προσπάθεια η αντίσταση του 0,7375 θα έρθει στο προσκήνιο. Σημαντικοί παράγοντες για τη πορεία του AUD/USD διαδραματίζουν οι τιμές του χρυσού και του χαλκού. Αν θεωρήσουμε ότι μια άνοδος από τα πολυετή χαμηλά είναι πιθανή για τα εμπορεύματα, αυξάνονται οι πιθανότητες και για αυστραλιανό δολάριο να κινηθεί υψηλότερα.

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
26 αναγνώστες
Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015
10:25

Με την σύνοδο του ΟΠΕΚ να είναι προ των πυλών (4 Δεκεμβρίου), το κλίμα μεταξύ των μελών του φαίνεται να είναι τεταμένο. Ήδη γνωρίζουμε πως ορισμένα μέλη του οργανισμού, όπως η Βενεζουέλα, έχουν εκφράσει δυσαρέσκεια για τα υψηλά επίπεδα παραγωγής που έχουν συμπιέσει τις τιμές του μαύρου χρυσού. Παρόλα αυτά τα περισσότερα μέλη του ΟΠΕΚ, με πρωτοστάτη την Σαουδική Αραβία, δεν φαίνονται διατεθειμένα να περιορίσουν την παραγωγή. Να υπενθυμίσουμε πως η Σαουδική Αραβία αποτελεί, με διαφορά, τον μεγαλύτερο παραγωγό του οργανισμού, ενώ ο ΟΠΕΚ συνολικά είναι υπεύθυνος για περίπου το 40% της παγκόσμιας παραγωγής.

Την Κυριακή ο κ. Zanganeh, υπουργός πετρελαίου του Ιράν, ανέφερε πως η χώρα σκοπεύει να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 1 εκατ. βαρέλια/ημέρα μέχρι τον Μάρτιο του 2016.Αυτό θα καταστεί εφικτό εξαιτίας της άρσης των κυρώσεων σε βάρος του Ιράν, λόγω της Συμφωνίας της Τεχεράνης με την Διεθνή Κοινότητα σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας. Μία τέτοια εξέλιξη θα έφερνε το Ιράν στην δεύτερη θέση του ΟΠΕΚ, αφού θα παρήγαγε πάνω από 4 εκατ. βαρέλια ημερησίως, προσπερνώντας και το Ιράκ.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία και είναι ενδεικτικό των σχέσεων μεταξύ των μελών του οργανισμού, είναι πως ο Ιρανός υπουργός δήλωσε πως η χώρα του δεν χρειάζεται την συγκατάθεση του ΟΠΕΚ ή οποιουδήποτε άλλου οργανισμού για να προβεί στην εν λόγω αύξηση. Ο κ. Zanganeh ανέφερε επίσης πως δεν αναμένει απόφαση για περιορισμό της παραγωγής στην συνάντηση του Δεκεμβρίου, αλλά πιστεύει πως ο οργανισμός θα πρέπει να προσαρμοστεί στην αυξημένη παραγωγή του Ιράν, εντός του ορίου των 30 εκατ. βαρελιών/ημέρα.

Τα περισσότερα μέλη του ΟΠΕΚ θεωρούν πως τα $70 ανά βαρέλι αποτελούν μία ‘δίκαιη’ τιμή, η οποία όμως απέχει σημαντικά από τα τωρινά επίπεδα της τάξης των $40-$50 (WTI). Ο μαύρος χρυσός είχε φτάσει σε χαμηλά 6μιση ετών τον Αύγουστο, ως αποτέλεσμα της αυξημένης παραγωγής, του ισχυρού δολαρίου αλλά και των φόβων για την παγκόσμια ανάπτυξη.
 

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σελίδα 1 από 342123456789>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
Επίσημο Blog του DailyFX στην Ελλάδα.
"Η πιο αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης των traders"
www.dailyfx.gr
Τηλ. 2109690406/8
E-mail: info@dailyfx.gr
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις