DailyFX.gr
Οικονομικά Νέα - Τεχνική Ανάλυση Αγοράς
Λίγα λόγια για εμένα
Το επίσημο blog του DailyFX στην Ελλάδα. Το DailyFX είναι το κορυφαίο site που χρησιμοποιούν οι traders ανά τον κόσμο από το οποίο ενημερώνονται για τα νέα της αγοράς και παρακολουθούν τεχνικές αναλύσεις πιστοποιημένων τεχνικών αναλυτών. Παράλληλα οι εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν πρόσβαση σε αυτοματοποιημένα σήματα εισόδου και εξόδου από την αγορά.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


97 αναγνώστες
Τρίτη, 18 Αυγούστου 2015
15:41

 

Στηρίξεις: 1.110, 1.100, 1.090
Αντιστάσεις: 1.130, 1.138, 1.145
Τάση: Ουδέτερη

Ανοδική πορεία ακολούθησε ο χρυσός την Δευτέρα αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει τα κέρδη και κινήθηκε πάλι πτωτικά με αποτέλεσμα να βρίσκεται σήμερα στο 1.120. Η αγορά του χρυσού φαίνεται πως έχει ουδέτερη τάση και θα κινηθεί γύρω από τον ίδιο άξονα χωρίς να ακολουθήσει κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Τα 1.100 δολάρια είναι ένα επίπεδο που θα συνεχίσει να προσφέρει μεγάλ στήριξη, αλλά αναγνωρίζουμε επίσης ότι η αντίσταση στο 1.1150 είναι επίσης έντονη. Περιμένουμε λοιπόν μεταβλητότητα στο XAU/USD αλλά θα προτιμούσαμε να μην προβούμε σε μακροπρόθεσμες επενδύσεις την δεδομένη χρονική στιγμή. Πρώτη αντίσταση είναι στο 1.130 και πρώτη στήριξη στο 1.110.
 

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
Δεν έχει αξιολογηθεί

 Εκτύπωση
102 αναγνώστες
Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2015
16:41

Στηρίξεις: 1.084, 1.080, 1.075

Αντιστάσεις: 1.100, 1.146, 1.198

Σχετικά σταθερή παραμένει η ισοτιμία ευρώ δολαρίου με το άνοιγμα της αμερικάνικης αγοράς. Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρη η στάση των επενδυτών και έτσι δεν βλέπουμε κάποια ιδιαίτερη τάση στην αγορά αυτή. Πιο ξεκάθαρα θα είναι τα πράγματα την επόμενη εβδομάδα αφού λόγω των καλοκαιρινών διακοπών πολλοί επενδυτές είναι απρόθυμοι να επενδύσουν αυτό το διάστημα εξαιτίας της μικρής ρευστότητας στην αγορά. Τα σημείο στήριξης και αντίστασης παραμένουν ως έχουν με πρώτο σημείο στήριξης το 1.084 και πρώτη αντίσταση στο 1.100.

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
77 αναγνώστες
Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2015
12:14

Στηρίξεις: 1.0892
Αντιστάσεις: 1.1081

Με το άνοιγμα της βρετανικής αγοράς υπήρξε μία μικρή ένδειξη για καθοδική τάση στην ισοτιμία ευρώ δολλαρίου. Η ισοτιμία κινείται αυτή την στιγμή στο 1.095 και φαίνεται πως θέλει να τεστάρει το επόμενο επίπεδο στήριξης στο 1.09570. Αν υπάρξει αντιστροφή τάσης και η ισοτιμία κινηθεί ανοδικά το επόμενο επίπεδο αντίστασης είναι το 1.1081.

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
6 αναγνώστες
Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2015
12:13

Η σημαντικότερη ανακοίνωση της περασμένης εβδομάδας ήταν αυτή των επιτοκίων των ΗΠΑ. Η Fed όπως αναμενόταν τα διατήρησε αμετάβλητα, διατηρώντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησής τους τον Σεπτέμβριο. Η ανακοίνωση βέβαια που δημιούργησε την μεγαλύτερη μεταβλητότητα, ήταν αυτή του δείκτη Κόστους Απασχόλησης στις ΗΠΑ, τις μεσημεριανές ώρες της τελευταίας εργάσιμης της εβδομάδας αλλά και του μήνα.

Η τρέχουσα εβδομάδα αναμένεται επίσης ενδιαφέρουσα, με αρκετές ανακοινώσεις, κυρίως από τις ΗΠΑ. Το οικονομικό ημερολόγιο φαίνεται να κυριαρχείται από ανακοινώσεις σχετικά με την απασχόληση και την ανεργία. Τέτοια στοιχεία αναμένουμε από την Νέα Ζηλανδία την Τετάρτη και την Αυστραλία την Πέμπτη. Την Παρασκευή αναμένουνε τους αντίστοιχους δείκτες από τον Καναδά και φυσικά από τις ΗΠΑ, στην σημαντικότερη ανακοίνωση της εβδομάδας.

Στον χώρο της νομισματικής πολιτικής, την Τρίτη υπάρχει η απόφαση των επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας. Η συνεδρίαση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία υπό το βάρος της χρηματιστηριακής κρίσης της Κίνας, που αποτελεί τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της χώρας. Για τον ίδιο λόγο, συνεδριάζει την Πέμπτη η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας. Από το μέτωπο της Ευρωζώνης, υπάρχουν αρκετές ανακοινώσεις, αλλά μέτριας ή χαμηλής σπουδαιότητας.

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
98 αναγνώστες
Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015
11:07

Σημαντικά Σημεία:

  • Το Αυστραλιανό Δολάριο υποχωρεί πάνω από 1% έναντι του Αμερικανικού Δολαρίου κατά τις πρωινές συναλλαγές της Παρασκευής
  • Τα Αρχικά στοιχεία για τον PMI Ιουλίου της Κίνας υποχώρησε στο 48.2 έναντι εκτιμήσεων για 49.7 και προηγούμενο 49.4 τον Ιούνιο
  • Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s δηλώνει ότι θα μπορούσε να υποβαθμίσει την πιστοληπτική αξιολόγηση της Αυστραλίας εκτός και αν βελτιωθούν τα στοιχεία του προϋπολογισμού

Το Αυστραλιανό Δολάριο υποχώρησε πάνω από 1% κατά τις πρωινές συναλλαγές της Παρασκευής έναντι του USD, επεκτείνοντας την ολίσθησή του σε ένα νέο χαμηλό 6 ετών. Η πτώση ξεκίνησε μετά τη δημοσίευση των στοιχείων για τον μεταποιητικό PMI Ιουλίου της Κίνας. Ο δείκτης υποχώρησε στο 48.2 έναντι εκτιμήσεων για 49.7 – αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2014. Ένας αριθμός κάτω από το 50.0 είναι ενδεικτικός μίας συρρίκνωσης του τομέα – ο οποίος είναι ζωτικής σημασίας για την Κινεζική ανάπτυξη και τις Αυστραλιανές εξαγωγές. Μετά την δημοσίευση των στοιχείων, το ζεύγος υποχώρησε πάνω από 0.5%.


Αργότερα, ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s προχώρησε σε δηλώσεις σχετικά με την πιστοληπτική αξιολόγηση της Αυστραλίας. Επιβεβαίωσε τη σταθερές προοπτικές της αξιολόγησης του ‘AAA/A-1+’ . Ωστόσο, προειδοποίησε επίσης ότι μπορεί να προχωρήσει σε υποβάθμιση, εάν ο προϋπολογισμός της χώρας δεν εξέλθει από το αδιέξοδό του. Μετά τις συγκεκριμένες δηλώσεις, εντάθηκε η υποχώρηση του Aussie κατά ένα επιπρόσθετο 0.4%, φέρνοντας της απώλειας της ημέρας σε πάνω από 1%.


Προσφάτως, η RBA διατήρησε μία ουδέτερη στάση στην νομισματική πολιτική της, κάτι που έδειξε να εξαρτά από τα στοιχεία. Από τη στιγμή που η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Αυστραλίας, μια επιβράδυνση του μεταποιητικού PMI θα μπορούσε να επιβαρύνει περαιτέρω την ανάπτυξη στην Αυστραλία. Επιπρόσθετα, οι δηλώσεις από τον οίκο αξιολόγησης περιόρισαν την ‘near-sterling risk position’ της χώρας. Έτσι οι αποδόσεις του 10-ετούς κρατικού ομολόγου της Αυστραλίας υποχώρησαν μετά τον συνδυασμό των παραπάνω στοιχείων. Αυτό υποδηλώνει ότι αυξάνονται τα στοιχήματα για περικοπή επιτοκίων από την RBA.

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σελίδα 1 από 337123456789>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
Επίσημο Blog του DailyFX στην Ελλάδα.
"Η πιο αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης των traders"
www.dailyfx.gr
Τηλ. 2109690406/8
E-mail: info@dailyfx.gr
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις