DailyFX.gr
Οικονομικά Νέα - Τεχνική Ανάλυση Αγοράς
Λίγα λόγια για εμένα
Το επίσημο blog του DailyFX στην Ελλάδα. Το DailyFX είναι το κορυφαίο site που χρησιμοποιούν οι traders ανά τον κόσμο από το οποίο ενημερώνονται για τα νέα της αγοράς και παρακολουθούν τεχνικές αναλύσεις πιστοποιημένων τεχνικών αναλυτών. Παράλληλα οι εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν πρόσβαση σε αυτοματοποιημένα σήματα εισόδου και εξόδου από την αγορά.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


96 αναγνώστες
Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015
11:38

Το αργό πετρέλαιο τύπου WTI Crude (USOil στην πλατφόρμα της FXCM) έχει εισέλθει σε ένα στενό εύρος διακύμανσης (range) στο ωριαίο γράφημα, το οποίο οριοθετείται από τη στήριξη του 48.31 και την αντίσταση του 51.24. Σήμερα οι τιμές κινούνται γύρω από τα $49.30 το βαρέλι.

Οι δύο αντίρροπες δυνάμεις που επικρατούν στην αγορά και ελκύουν τις τιμές προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση είναι η ύπαρξη τεράστιων αποθεμάτων πετρελαίου λόγω διαρκούς προσφοράς και η σταδιακή αύξηση της ζήτησης λόγω των χαμηλών τιμών που πλέον έχουν διαμορφωθεί.

Παραμένουμε ουδέτεροι στο ωριαίο γράφημα, μέχρι να υπάρξει κάποιο ξεκάθαρο σήμα για long ή short προσέγγιση. Ωστόσο, όπως έχουμε επισημάνει σε προηγούμενες τεχνικές αναλύσεις που βασίζονται στο ημερήσιο γράφημα, η τάση μακροπρόθεσμα είναι ανοδική, μετά την κατάρρευση των τιμών πάνω από 50% από τα υψηλά του Ιουνίου 2014 και μετά το τοπικό χαμηλό των $43.56 ανά βαρέλι στις 29 Ιανουαρίου 2015. 

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
Δεν έχει αξιολογηθεί

 Εκτύπωση
32 αναγνώστες
Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015
11:52

Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ κ. Mario Draghi είπε την Τετάρτη ότι θα αρχίσει να δέχεται ξανά η ΕΚΤ τα ελληνικά ομόλογα σαν εγγύηση παροχής χρηματοδότησης, αν η Αθήνα παραμείνει πιστή στις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί. Υπενθυμίζουμε ότι η ΕΚΤ στις 4 Φεβρουαρίου κατήργησε την εξαίρεση (waiver), μέσω της οποίας οι ελληνικοί τίτλοι, παρότι είχαν την πιο χαμηλή διαβάθμιση, γίνονταν αποδεκτοί ως μέσο χρηματοδότησης. 

Η λογική πίσω από αυτή την απόφαση ήταν ότι όσο η Ελλάδα δεν προχωράει εποικοδομητικά με τις διαπραγματεύσεις και δεν υπάρχει πρόοδος με την αξιολόγηση της προόδου της χώρας, η ΕΚΤ δεν έχει άλλη επιλογή παρά να εφαρμόσει το καταστατικό της, σύμφωνα με το οποίο δεν γίνονται αποδεκτά ως collateral για παροχή χρηματοδότησης ομόλογα που βρίσκονται σε πιστοληπτική αξιολόγηση επιπέδου junk. Μετά από αυτή την απόφαση, οι ελληνικές τράπεζες αναγκαστικά στηρίζονται μόνο στη βραχυπρόθεσμη μορφή παροχής ρευστότητας μέσω του ELA (Emergency Liquidity Assistance). 

Αυτός ο μηχανισμός ανανεώνεται κάθε δύο εβδομάδες και απαιτείται υπερψήφιση από τα 2/3 του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Επίσης, δεν προβλέπεται η διάθεση αυτού του είδους ρευστότητας για αγορά εντόκων γραμματίων, αλλά καθαρά για την τόνωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών. Διαφορετικά, αν αυτά τα χρήματα προορίζονταν για αγορά κρατικών τίτλων, αυτό θα σήμαινε έμμεσα ότι η ΕΚΤ χρηματοδοτεί απευθείας την ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να καλύψει η τελευταία τρέχουσες υποχρεώσεις. Επειδή ο ρόλος της ΕΚΤ δεν είναι να καλύπτει τα χρηματοδοτικά κενά των κρατών-μελών, αλλά να μεριμνά για τη σταθερότητα του ευρωπαϊκού χρηματοοικονομικού συστήματος, η ΕΚΤ δεν θα συναινούσε σε μια τέτοια προσέγγιση. 

Επίσης ο κ. Draghi προειδοποίησε ότι οι χώρες της ευρωζώνης χρειάζεται να προβούν στην υλοποίηση αποφασιστικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου σταδιακά να μεταβούν σε ένα κοινό σύστημα διακυβέρνησης για να προχωρήσει έτσι και η αυθεντική νομισματική ένωση.

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
123 αναγνώστες
Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015
16:48

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο The Telegraph, o Έλληνας Υπουργός Οικονομικών είπε ότι το τελεσίγραφο που έθεσε η Ευρωζώνη στις συνομιλίες για το πακέτο διάσωσης δεν ήταν βοηθητικό, αλλά πρόσθεσε ότι η Αθήνα είναι πρόθυμη να βρει λύση τις επόμενες δυο μέρες. 

«Δεν μας ενδιαφέρουν κάποιες καλλιτεχνικές αλλαγές. Η ιδέα λίγης ευελιξίας φάνηκε προβληματική. Επιθυμούμε να έχουμε συμφωνία σήμερα, όπως επιθυμούσαμε την προηγούμενη Τετάρτη», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης. 

Τα κράτη της Ευρωζώνης που αποτελούν δανειστές της Ελλάδας, της είπαν ότι πρέπει να αποδεχτεί την επέκταση του προγράμματος διάσωσης ως το τέλος της εβδομάδας. 

Η Ελλάδα αντιστάθηκε στην παράταση του τρέχοντος προγράμματος, το οποίο θέλει να ακυρώσει, και έχει ζητήσει εναλλακτικά ένα πρόγραμμα-γέφυρα για να υποστηριχτεί οικονομικά. 

Μιλώντας στα ΜΜΕ μετά τη συνεδρίαση, οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι η κυβέρνηση του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θα συμφωνήσει τελικά σε παράταση. 

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
55 αναγνώστες
Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015
11:03

Κύρια Σημεία:

• Καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία για το ΑΕΠ 4ου τριμήνου της Ευρωζώνης ίσως ωθήσουν το Ευρώ σε ανάκαμψη 
• Το Αμερικανικό Δολάριο μπορεί να πέσει αν ο δείκτης του Πα/μίου του Michigan είναι χαμηλότερος των εκτιμήσεων 

Κύρια ανακοίνωση για το Ευρωπαϊκό οικονομικό ημερολόγιο αποτελούν τα στοιχεία για το ΑΕΠ 4ου τριμήνου της Ευρωζώνης. Αναμένεται αύξηση κατά 0.2% σε τριμηνιαία βάση και 0.8% σε ετήσια βάση.

Τα στοιχεία από την Ευρωζώνη που έχουν δημοσιοποιηθεί τις τελευταίες εβδομάδες έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις. Αυτό δείχνει ότι οι αναλυτές έχουν υπερεκτιμήσει την κακή κατάσταση της οικονομίας στην περιοχή και επομένως δημιουργείται μια ανοδική έκπληξη με την ανακοίνωση των νέων δεδομένων. 

Ενώ ένα τέτοιο αποτέλεσμα δεν αλλάζει τη μακροπρόθεσμη καθοδική πορεία του Ευρώ και λόγω της επικείμενης έναρξης του QE από την ΕΚΤ, ίσως προσφέρει μια ευκαιρία κάλυψης short θέσεων, ωθώντας βραχυπρόθεσμα το Ευρώ υψηλότερα. Πράγματι, τα στοιχεία (CFTC) δείχνουν ότι οι καθαρές κερδοσκοπικές short θέσεις βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2012. 

Αργότερα μέσα στη μέρα, το βάρος θα δοθεί στο δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου του Michigan, ο οποίος αναμένεται να παραμείνει αμετάβλητος στις 98.1 μονάδες.

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
32 αναγνώστες
Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015
13:12

Δεν κατέληξε σε συμφωνία χθες η Ελληνική πλευρά με τους Ευρωπαίους εταίρους της και τους ανώτατους εκπροσώπους Διεθνών και Ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων (ΕΚΤ και ΔΝΤ). Συγκεκριμένα, παρότι κάθε πλευρά διατύπωσε με σαφήνεια και επιχειρήματα τις θέσεις της, στο τέλος δεν κατέστη δυνατός ένας αμοιβαίος συμβιβασμός. Το γεγονός αυτό οδήγησε στη μη έκδοση κοινού ανακοινωθέντος, κάτι που αποδεικνύει έντονα το βαθμό διαφωνίας των δυο στρατοπέδων. Η Ελλάδα φάνηκε να μην μπορεί να έχει στο πλευρό της ισχυρές συμμαχίες, αφού το σύνολο των Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ συντάχθηκαν με τη Γερμανική γραμμή.

Οι όποιες εξελίξεις μετατίθενται πλέον στο προγραμματισμένο Eurogroup της Δευτέρας 16/02, ενώ σήμερα διεξάγεται η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, με τη συμμετοχή και του Έλληνα Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι σημείο τριβής και τελικής εμπλοκής αποτέλεσε ηάρνηση της Ελληνικής πλευράς να υπογράψει ανακοινωθέν στο οποίο να υπάρχει η διατύπωση ότι η χώρα μας αιτείται παράταση του υπάρχοντος προγράμματος-μνημονίου.

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σελίδα 1 από 320123456789>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
Επίσημο Blog του DailyFX στην Ελλάδα.
"Η πιο αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης των traders"
www.dailyfx.gr
Τηλ. 2109690406/8
E-mail: info@dailyfx.gr
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις