DailyFX.gr
Οικονομικά Νέα - Τεχνική Ανάλυση Αγοράς
Λίγα λόγια για εμένα
Το επίσημο blog του DailyFX στην Ελλάδα. Το DailyFX είναι το κορυφαίο site που χρησιμοποιούν οι traders ανά τον κόσμο από το οποίο ενημερώνονται για τα νέα της αγοράς και παρακολουθούν τεχνικές αναλύσεις πιστοποιημένων τεχνικών αναλυτών. Παράλληλα οι εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν πρόσβαση σε αυτοματοποιημένα σήματα εισόδου και εξόδου από την αγορά.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


88 αναγνώστες
Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015
11:07

Σημαντικά Σημεία:

  • Το Αυστραλιανό Δολάριο υποχωρεί πάνω από 1% έναντι του Αμερικανικού Δολαρίου κατά τις πρωινές συναλλαγές της Παρασκευής
  • Τα Αρχικά στοιχεία για τον PMI Ιουλίου της Κίνας υποχώρησε στο 48.2 έναντι εκτιμήσεων για 49.7 και προηγούμενο 49.4 τον Ιούνιο
  • Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s δηλώνει ότι θα μπορούσε να υποβαθμίσει την πιστοληπτική αξιολόγηση της Αυστραλίας εκτός και αν βελτιωθούν τα στοιχεία του προϋπολογισμού

Το Αυστραλιανό Δολάριο υποχώρησε πάνω από 1% κατά τις πρωινές συναλλαγές της Παρασκευής έναντι του USD, επεκτείνοντας την ολίσθησή του σε ένα νέο χαμηλό 6 ετών. Η πτώση ξεκίνησε μετά τη δημοσίευση των στοιχείων για τον μεταποιητικό PMI Ιουλίου της Κίνας. Ο δείκτης υποχώρησε στο 48.2 έναντι εκτιμήσεων για 49.7 – αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2014. Ένας αριθμός κάτω από το 50.0 είναι ενδεικτικός μίας συρρίκνωσης του τομέα – ο οποίος είναι ζωτικής σημασίας για την Κινεζική ανάπτυξη και τις Αυστραλιανές εξαγωγές. Μετά την δημοσίευση των στοιχείων, το ζεύγος υποχώρησε πάνω από 0.5%.


Αργότερα, ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s προχώρησε σε δηλώσεις σχετικά με την πιστοληπτική αξιολόγηση της Αυστραλίας. Επιβεβαίωσε τη σταθερές προοπτικές της αξιολόγησης του ‘AAA/A-1+’ . Ωστόσο, προειδοποίησε επίσης ότι μπορεί να προχωρήσει σε υποβάθμιση, εάν ο προϋπολογισμός της χώρας δεν εξέλθει από το αδιέξοδό του. Μετά τις συγκεκριμένες δηλώσεις, εντάθηκε η υποχώρηση του Aussie κατά ένα επιπρόσθετο 0.4%, φέρνοντας της απώλειας της ημέρας σε πάνω από 1%.


Προσφάτως, η RBA διατήρησε μία ουδέτερη στάση στην νομισματική πολιτική της, κάτι που έδειξε να εξαρτά από τα στοιχεία. Από τη στιγμή που η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Αυστραλίας, μια επιβράδυνση του μεταποιητικού PMI θα μπορούσε να επιβαρύνει περαιτέρω την ανάπτυξη στην Αυστραλία. Επιπρόσθετα, οι δηλώσεις από τον οίκο αξιολόγησης περιόρισαν την ‘near-sterling risk position’ της χώρας. Έτσι οι αποδόσεις του 10-ετούς κρατικού ομολόγου της Αυστραλίας υποχώρησαν μετά τον συνδυασμό των παραπάνω στοιχείων. Αυτό υποδηλώνει ότι αυξάνονται τα στοιχήματα για περικοπή επιτοκίων από την RBA.

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
Δεν έχει αξιολογηθεί

 Εκτύπωση
5 αναγνώστες
Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015
11:05

Τεχνική Στρατηγική του EUR/USD: flat (ωριαίο γράφημα)
Στηρίξεις: 1.0939, 1.0890, 1.0811
Αντιστάσεις: 1.1017, 1.1096, 1.1145


Προετοιμαζόμενοι για μία σειρά μακροοικονομικών ανακοινώσεων που αφορούν το Ευρώ και την Ευρωζώνη, θα χρειαστεί να ανανεώσουμε τα επίπεδα στηρίξεων αντιστάσεων μας για την ισοτιμία τουEUR/USD. Το ενιαίο νόμισμα φαίνεται να αναζητά για τον καταλύτη που θα του επιτρέψει να συνεχίζει το ανοδικό ράλι των τελευταίων ημερών, ένα ράλι που ωστόσο δύσκολα θα μπορούσε να συνεχίσει πέρα από τις αντιστάσεις του 1.1174. Σε περίπτωση που επανέλθει στο προσκήνιο η ευρύτερη πτωτική τάση, θα πρέπει να δώσουμε προσοχή τόσο στις στηρίζεις του 1.0890, όσο και σε εκείνες του 1.0811.

Ωριαίο Διάγραμμα - Δημιουργήθηκε με το FXCM Marketscope

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
17 αναγνώστες
Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015
12:31

Αντίθετα του αναμενομένου τα στοιχεία για τις Λιανικές Πωλήσεις της Μ. Βρετανίας, οι οποίεςμειώθηκαν κατά 0.2% (ΜοΜέναντι εκτιμήσεων για αύξηση 0.4% (προηγούμενο +0.2% αναθεωρήθηκε σε +0.3%). Η αύξηση σε ετήσια βάση είναι στο 4.0% για τον Ιούνιο έναντι εκτιμήσεων για 4.8% (προηγούμενο 4.6% αναθεωρήθηκε σε 4.7%). Φαίνεται πως η ανάκαμψη της Βρετανικής οικονομίας αντιμετωπίζει προβλήματα σταθερότητας, και δεν θα ήταν απίθανο οι συζητήσεις για μεταβολή της νομισματικής πολιτικής της ΒοΕ, και τελικά, η αύξηση των επιτοκίων αναφοράς να μετατεθεί για αργότερα. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τον αντίκτυπο της ανακοίνωσης τόσο το EUR/GBP, όσο και στο GBP/USD.

 

 

5-λεπτο Διάγραμμα - Δημιουργήθηκε με το FXCM Marketscope

 

5-λεπτο Διάγραμμα - Δημιουργήθηκε με το FXCM Marketscope

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
16 αναγνώστες
Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015
11:17

Το χθεσινό κλείσιμο των Αμερικανικών χρηματιστηριακών δεικτών βρήκε τους επενδυτές να έχουν προχωρήσει σε ρευστοποιήσεις, ιδιαίτερα στον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones , ο οποίος ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 17.919,29 (-1%). Αντίστοιχη πορεία κατέγραψε και ο S&P 500, ο οποίος έκλεισε στις 2.119,21 (-0.43%) , ενώ ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq, παρέμεινε αμετάβλητος στις 5.208,12, διακόπτοντας έτσι το ανοδικό του ράλι. Το αρνητικό κλίμα φαίνεται πως πέρασε και στις Ασιατικές αγορές, οι οποίες αυτή την ώρα δέχονται έντονες πιέσεις, με τον Ιαπωνικό δείκτη Nikkei να καταγράφει πτώση της τάξης του 1.07% στις 20.618,68 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη είναι η πτώση στον Κινεζικό δείκτη Shanghai Composite και στον Hang Seng οι οποίοι κινούνται στις 3.969,99 (-1.19%), και 25.261,20 (-1.08%). Οι χθεσινές ρευστοποιήσεις στα Αμερικανικά χρηματιστήρια, οδήγησαν και σε μία βραχυπρόθεσμη αποδυνάμωση του Δολαρίου στις αγορές συναλλάγματος, έναντι των βασικών του ανταγωνιστικών νομισμάτων. Τις επιδράσεις στις αγορές του forex θα τις δούμε εκτενέστερα στη συνέχεια, μέσα και από τις τεχνικές αναλύσεις που θα ακολουθήσουν.

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
19 αναγνώστες
Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015
10:27

Το χθεσινό κλείσιμο των συναλλαγών στις Αμερικανικές Χρηματαγορές, βρήκε τον δείκτη υψηλής τεχνολογίας Nasdaq, να σημειώνει νέο ιστορικό υψηλό στις 5.218,86 μονάδες, ενώ και ο Βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ακολούθησε την πορεία του δείκτη S&P κλείνοντας με μικρή άνοδο στις 18.100,41 και 2.128,28 μονάδες αντίστοιχα. Στην πλευρά των ασιατικών αγορών, παρουσιάζεται πιο έντονη δυναμική, με τους τρεις κυριότερους δείκτες να παρουσιάζουν θετικά πρόσημα. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη στιγμή της συγγραφής του παρόντος, ο Ιαπωνικός δείκτηςNikkei κινείται στις 20.849,71 μονάδες, ενώ από την πλευρά της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ, οι δείκτες Shanghai Composite και Hang Seng, κινούνταν στις 4.024,54 και 25.576,11 αντίστοιχα. Τέλος, στην πλευρά των συναλλαγματικών ισοτιμιών παρατηρήσαμε τα όρια των χθεσινών μας τεχνικών αναλύσεων να επιβεβαιώνονται, ελέω και της χαμηλής μεταβλητότητας της αγοράς, και θα αναμείνουμε το άνοιγμα των Ευρωπαϊκών αγορών, για να διαπιστώσουμε αν θα υπάρξει ο καταλύτης που θα ωθήσει τα νομισματικά ζεύγη σε νέες κινήσεις, ενώ παράλληλα θα συμβουλευτούμε και το οικονομικό ημερολόγιο για τις προγραμματισμένες μακροοικονομικές ανακοινώσεις.

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σελίδα 1 από 336123456789>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
Επίσημο Blog του DailyFX στην Ελλάδα.
"Η πιο αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης των traders"
www.dailyfx.gr
Τηλ. 2109690406/8
E-mail: info@dailyfx.gr
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις