DailyFX.gr
Οικονομικά Νέα - Τεχνική Ανάλυση Αγοράς
Λίγα λόγια για εμένα
Το επίσημο blog του DailyFX στην Ελλάδα. Το DailyFX είναι το κορυφαίο site που χρησιμοποιούν οι traders ανά τον κόσμο από το οποίο ενημερώνονται για τα νέα της αγοράς και παρακολουθούν τεχνικές αναλύσεις πιστοποιημένων τεχνικών αναλυτών. Παράλληλα οι εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν πρόσβαση σε αυτοματοποιημένα σήματα εισόδου και εξόδου από την αγορά.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


27 αναγνώστες
Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2015
10:48

Τεχνική Στρατηγική του EUR/USD: flat (ωριαίο γράφημα)
Στηρίξεις: 1.1151, 1.1073, 1.0974 
Αντιστάσεις: 1.1218, 1.1260, 1.1327

Πτωτικά κινείται σήμερα η ισοτιμία, διασπώντας τη στήριξη του 1.1151. Αν οι πωλητές επιμείνουν, τότε το επόμενο επίπεδο στήριξης βρίσκεται στο 1.1073. Αντίθετα, αν επιστρέψουν οι αγοραστές, μπορεί να ωθήσουν το ζεύγος προς το 1.1218.

 

Ωριαίο Διάγραμμα - Δημιουργήθηκε με το FXCM Marketscope

 

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
Δεν έχει αξιολογηθεί

 Εκτύπωση
20 αναγνώστες
Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015
10:06

Το παρακάτω άθρο δημιοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Κεφάλαιο" το Σάββατο 27/06/2015

Την περασμένη Δευτέρα, με την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων Ηγετών, αφέθηκε να εννοηθεί ότι στην ουσία επέρχεται συμφωνία. Ίσως για πρώτη φορά από την έναρξη των διαπραγματεύσεων τον Φεβρουάριο φέτος, ανάμεσα στην ελληνική πλευρά και τους πιστωτές, υπήρξεεπίσημη παραδοχή από τη μεριά των δανειστών, ότι οι ελληνικές προτάσεις αποτελούν μια καλή βάση για συζήτηση και ανοίγουν το δρόμο για μια συμφωνία ανάμεσα στα δύο μέρη. Με αυτό ως δεδομένο, θα ανέμενε κανείς ότι την επόμενη μέρα το ευρώ θα αντιδρούσε θετικά στα νέα και θα εκτοξευόταν έναντι του αμερικανικού δολαρίου. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δε συνέβη. Αντίθετα, από το 1.1350 όπου διαπραγματευόταν η ισοτιμία, κατέρρευσε στην περιοχή του 1.1150. Πολλοί επενδυτές αναρωτήθηκαν για τους λόγους αυτής της αντίδρασης, αλλά ήταν αδύνατο να την εξηγήσουν.

Παρατηρώντας την κίνηση του ενιαίου νομίσματος έναντι του δολαρίου κατά τη διάρκεια των πρόσφατων μηνών, εύκολα εξάγεται το συμπέρασμα ότι ακόμα και στην υπόνοια για επίτευξη συμφωνίας, μέσω της διαρροής κάποιας θετικής είδησης, το ευρώ κινούνταν απότομα ανοδικά, προσδοκώντας και προεξοφλώντας οριστική λύση του ελληνικού ζητήματος. Είναι λογικό λοιπόν να αναμένει κανείς παρόμοια αντίδραση, όταν ειδικά μετά από μια κρίσιμη Σύνοδο, διαφαίνεται θετική έκβαση. Γιατί όμως τελικά οι επενδυτές στράφηκαν στο δολάριο, πουλώντας μαζικά το ευρώ;

Είναι πολύ γνωστό ένα παλιό ρητό στους κύκλους των traders, το οποίο λέει: “buy the rumor, sell the fact”, δηλαδή «αγόρασε στη φήμη και πούλα στην είδηση». Αυτό το ρητό επιβεβαιώθηκε πλήρως την Τρίτη, με τη βουτιά του ευρώ έναντι του αμερικανικού δολαρίου. Όσο οι διαπραγματεύσεις ήταν σε εξέλιξη, οι traders αγόραζαν ευρώ επιθυμώντας και προεξοφλώντας συμφωνία (rumor). Όταν διαπιστώθηκε ότι αυτή η συμφωνία ίσως τελικά πλησιάζει (fact), έσπευσαν να πουλήσουν.

Μια άλλη εξήγηση είναι ότι η χώρα με τα περισσότερα οικονομικά προβλήματα στην Ευρωζώνη τελικά παραμένει εντός του ευρώ, λόγω της επερχόμενης συμφωνίας, οπότε επιβαρύνει την ισοτιμία προς όφελος του δολαρίου. Πολλοί traders θεωρούν ότι τον αδύναμο κρίκο στη νομισματική ένωση αποτελεί η Ελλάδα, η οποία λόγω του μεγέθους του χρέους της και της δημοσιονομικής κατάστασής της, δεν βοηθά θετικά την Ευρωζώνη προς την κατεύθυνση της συνολικής οικονομικής ανάκαμψης.

Ένας άλλος λόγος για την πτωτική κίνηση του ευρώ είναι ότι οι ροές κεφαλαίων κατευθύνθηκαν προς τις μετοχές. Δεν είναι τυχαίο ότι οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη προέβησαν σε ράλι, με τους επενδυτές να εμφανίζουν αγοραστική φρενίτιδα. Με αυτό τον τρόπο, χρησιμοποίησαν ευρώ και αγόρασαν μετοχικούς τίτλους, αποδυναμώνοντας το ευρώ και ωθώντας τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έντονα ανοδικά.

Επιπρόσθετα, κύρια αιτία για τη συγκεκριμένη καθοδική πορεία του ενιαίου νομίσματος αποτελεί το γεγονός ότι η αγορά κατάλαβε ότι μετά από μια πολύμηνη διαδικασία συνομιλιών, το ελληνικό ζήτημα φαίνεται να επιλύεται, οπότε το βάρος πέφτει ξανά στα θεμελιώδη στοιχεία της παγκόσμιας οικονομίας. Το ενδιαφέρον λοιπόν των traders επιστρέφει στη διαφορά επί της νομισματικής πολιτικής μεταξύ Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και Federal Reserve, εστιάζοντας εκ νέου στα μακροοικονομικά στοιχεία των δυο οικονομιών και θέτοντας καινούρια στοιχήματα για το χρονοδιάγραμμα αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων. 

Τέλος, δεν πρέπει να αγνοείται το γεγονός ότι στην πραγματικότητα δεν επήλθε οριστική συμφωνία. Θα μπορούσε κανείς να θεωρήσει το πόρισμα της Δευτέρας ως μια μορφή προ-συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές. Επομένως, μέχρι να οριστικοποιηθεί η τελική μορφή της συμφωνίας, όπου όλα τα εμπλεκόμενα μέρη θα θεωρούν ότι αυτή είναι αμοιβαία επωφελής, δημιουργείται μια παράταση της αβεβαιότητας στις αγορές. Οι επενδυτές πωλούν λοιπόν το ευρώ, καταφεύγοντας στην παραδοσιακή ασφάλεια του αμερικανικού δολαρίου, μέχρι η συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα να επικυρωθεί, δίχως να εγείρονται ανανεωμένες αμφιβολίες. 

Πάντως, η πραγματικά καταληκτική ημερομηνία για την εξαγωγή πιο ασφαλών συμπερασμάτων είναι η ερχόμενη Τρίτη 30 Ιουνίου, όπου λήγει επισήμως η επέκταση του τρέχοντος προγράμματος και η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει το σύνολο των οφειλών του μήνα προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η επενδυτική κοινότητα μπορεί να ενδιαφέρεται για τις ενδιάμεσες συναντήσεις και διαπραγματεύσεις και να αντιδρά ανάλογα, όμως η πιο σημαντική ημερομηνία είναι η 30η Ιουνίου. Εικάζουμε ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα είναι αυξημένη η μεταβλητότητα στις παγκόσμιες αγορές συναλλάγματος και κεφαλαίου, δημιουργώντας επιπλέον παράδοξα που θα πρέπει να αξιολογηθούν και να ερμηνευτούν.

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
40 αναγνώστες
Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015
12:40

Τεχνική Στρατηγική του EUR/USD: short (ωριαίο γράφημα)
Στηρίξεις: 1.1151, 1.1073, 1.0974 
Αντιστάσεις: 1.1218, 1.1260, 1.1327

H ισοτιμία συνεχίζει να κινείται γύρω από το 1.1200 με το βλέμμα στις εξελίξεις αναφορικά με το νέο αδιέξοδο στις ελληνικές διαπραγματεύσεις. Οι στηρίξεις-αντιστάσεις δεν έχουν μεταβληθεί. H τάση φαίνεται πως ευνοεί το Αμερικανικό Δολάριο, το οποίο σε περιόδους αβεβαιότητας τείνει να αποτελεί ένα ασφαλές νομισματικό καταφύγιο. Αν διασπαστεί η στήριξη του 1.1151, τότε επόμενη στάση είναι το επίπεδο του 1.1073. Σήμερα αναμένεται το καταναλωτικό συναίσθημα στις ΗΠΑ, αλλά και ορισμένες μετρήσεις για τον πληθωρισμό από το Παν. Michigan.

 

Ωριαίο Διάγραμμα - Δημιουργήθηκε με το FXCM Marketscope

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015
12:38

Σύμφωνα με την επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley: «άλλο ένα deadline ήρθε και πέρασε, με την Ελλάδα να εμφανίζεται κοντά σε συμφωνία με τους πιστωτές της. Στο επίκεντρο τώρα έρχεται η πληρωμή του ΔΝΤ στο τέλος του μήνα, μαζί με την καταβολή μισθών και συντάξεων. Πέρα από αυτό, η πληρωμή προς της ΕΚΤ στις 20 Ιουλίου θα είναι κρίσιμη. Η πιθανή αντίδραση του Ευρώ στις ελληνικές εξελίξεις δεν είναι απλό να ανιχνευτεί, όπου η αγορά μετοχών και ομολόγων και η ευρύτερη επίδραση του ρίσκου, ενέχουν καίριο ρόλο, τουλάχιστον για τη βραχυπρόθεσμη δραστηριότητα.» Τα τρία βασικά σενάρια της τράπεζας σε σχέση με την επίδραση των ελληνικών εξελίξεων στο Ευρώ έχουν ως εξής:

1ο Σενάριο: Μια συμφωνία επιτυγχάνεται και δεν επιβάλλονται κεφαλαιακοί έλεγχοι. Σε αυτό το σενάριο, το Ευρώ θα κινηθεί χαμηλότερα και τα ευρωπαϊκά στοιχεία ενεργητικού θα ενισχυθούν.

2ο Σενάριο: Γίνονται θετικά βήματα, αλλά προσωρινά επιβάλλονται κεφαλαιακοί έλεγχοι. Αν απαιτηθούν κεφαλαιακοί έλεγχοι, αλλά συνοδευόμενοι με θετικά βήματα, οι αγορές μετοχών και ομολόγων θα πέσουν και το Ευρώ θα ενισχυθεί, αλλά αυτό θα οφείλεται περισσότερο σε τεχνικούς λόγους, παρά σε δομική διόρθωση.

3ο Σενάριο: Οι κεφαλαιακοί έλεγχοι εντείνονται και η Ελλάδα πλησιάζει στην έξοδο. Αν δεν επιτευχθεί συμφωνία και η Ελλάδα πλησιάσει στην έξοδο από την Ευρωπαϊκή και Νομισματική Ένωση, πιστεύουμε ότι αυτό θα αντιπροσωπεύει το πιο αρνητικό σενάριο για το Ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση η ΕΚΤ θα πρέπει να παρέμβει, ώστε να αποτρέψει τον κίνδυνο μετάδοσης της κρίσης και να ελέγξει τον πληθωρισμό. Συνεπώς, με μια σημαντική αύξηση των διαθέσιμων Ευρώ να κατακλύζει τις αγορές, το Ευρώ είναι πιθανό να επισπεύσει την πτώση του. Σε αυτό το περιβάλλον, ο στόχος μας για ισοτιμία στο 0.9800 στο τέλος του χρόνου ίσως έρθει νωρίτερα.

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
42 αναγνώστες
Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015
10:39

Όταν η Ελλάδα και οι πιστωτές της επιλέξουν είτε χρεοκοπία είτε διαγραφή χρέους, η απόκριση του Ευρώ μπορεί να είναι δραματική. Η προοπτική για trading σε μια τέτοια ακραία θεμελιώδη εξέλιξη μπορεί να είναι σημαντική και σίγουρα κάτι που απαιτεί σχεδιασμό. Στην ταραχώδη περίοδο των διαπραγματεύσεων που προηγούνται ενός ξεκάθαρου αποτελέσματος, το νόμισμα θα είναι ασταθές και δύσκολο στο trading. Συστήνεται υπομονή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να καθόμαστε και να παρατηρούμε με κομμένη την ανάσα. Υπάρχουν τεχνικά και θεμελιώδη θέματα σε εξέλιξη σε άλλα ζεύγη, τα οποία θα άξιζαν την προσοχή μας. 

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σελίδα 1 από 334123456789>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
Επίσημο Blog του DailyFX στην Ελλάδα.
"Η πιο αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης των traders"
www.dailyfx.gr
Τηλ. 2109690406/8
E-mail: info@dailyfx.gr
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
1/7Τεχνική Ανάλυση EUR/USD